Thursday, June 30, 2011

Sesuci Kasih Seorang Isteri

 

Dia bukan lelaki yang terbaik, dia sendiri mengakuinya namun entah mengapa Dia Yang Maha Kuasa sudi juga menganugerahkannya isteri semulia dan sesempurna Alishah. Sungguh dia bahagia didampingi bidadari dunia itu. Cintanya mendalam bersama janji setia hanya mahu bersama si dia hingga hujung nyawa namun takdir Tuhan siapalah yang tahu. Cintanya diuji dengan kehadiran insan ketiga yang langsung tidak pernah mendapat cintanya. Ya Allah Ya Rabb, dugaan apakah ini?

Isha,

Walau apa pun yang terjadi, cinta abang hanya untuk sayang. Ampunkan abang kerana menduakanmu. Sesungguhnya manusia cuma mampu merancang, Dia jualah menentukan segalanya.

Sofea,
Hadirmu bukan pintaku. Tolonglah, jelaskanlah segalanya padaku, mengapa kau sanggup memburu cintaku walau kita tidak pernah saling mengenal. Siapa aku sebenarnya padamu?
 
"Novel harus baca kepada semua. Ul@t buku yang menulis meletakkan buku ini kerana penulis berjaya mengalirkan kasih sayang pada seorang isteri kepada suami yang dinikahinya ibarat memperjudikan dirinya.. Tapi dengan yakinnya dia mampu hadapi dugaan gelora rumah tangga dengn sabar.."

No comments:

Post a Comment

Pilihan Pembaca

Vote Jangan Tak Vote